V grantovom programe Mladí mladým v Prešove podporili projekty za 50 tisíc Sk

20.05.2007 Prešov

Prešov 20. mája (TASR) - Sumou 50 tisíc Sk v grantovom programe Mladí mladým podporili iniciatívnych Prešovčanov vo veku od 16 do 25 rokov. Program vyhlásila po tretí raz Komunitná nadácia Prešov (KNP) s podporou Nadácie SPP.
Podpora sa ušla 10 projektom, reprezentujúcim nápady z rôznych oblastí záujmu mladých ľudí. Podmienkou bolo, že miestom ich realizácie v termíne od mája do konca augusta musí byť územie mesta Prešov. Medzi úspešných žiadateľov sa dostali mladí nádejní umelci ako organizátori výstavy grafík, fotografií a videoartu, realizátori kalčetového turnaja pre stredné školy, autori projektu tvorivej dielne zameranej na netradičné techniky maľovania na sklo. Financiami z grantu si pomôžu aj organizátori diskusie mladých o Európskej únii v projekte We are Europeans (My sme Európania) či tretíkrát po sebe usporiadatelia veľmi úspešného festivalu pouličných umení pod názvom (t)Urban fest.
Prijímanie žiadostí, vyhodnotenie a aj kontrolu v grantovom programe Mladí mladým má na starosti rovnomenná sedemčlenná skupina mladých ľudí pri KNP. V porovnaní s predchádzajúcimi dvoma ročníkmi zvýšili v treťom maximálny objem finančného príspevku na jeden projekt z päť tisíc Sk na sedem tisíc Sk. V minulých dvoch rokoch rozdelili spolu 100 tisíc Sk pre 23 projektov.
KNP má viacero grantových programov, napr. Program pre deti a mládež, Farebné programy. Podľa riaditeľky Kataríny Minárovej je 15. jún termínom ďalšej uzávierky žiadostí o podporu voľnočasových, kultúrnych a športových akcií, projektov z ochrany a tvorby životného prostredia, vzdelávania a špeciálnych potrieb občanov mesta Prešov.
 

Vyberte región

mark